Over mij

Christel Waas

🏠 Ik woon in Kapel-Avezaath
👱🏼‍♀️ Geboren 6 februari 1994
🎓 Afgestuurd aan TMO (Hogeschool voor Modemanagement), Human&Horse Academy, Houding & Zit en Ttouch
🐴 Ik heb 5 paarden: 4 KWPN’ers en 1 Shetlander
💃🏼 Feesten doe ik graag en ik hou vooral van Nederlandse muziek
🎿 Wintersport vind ik de leukste vakantie van het jaar
🐶 Dalmatiër genaamd Donna
🐱 Brits korthaar genaamd Louis
🐟 Lievelingsgerecht is zeetong

Basics4Horses

Ooit ben ik begonnen met een Instagram pagina genaamd Christel.Horses. Ik had op dat moment Arezzo (een van de KWPN’ers) al. Wat een ervaren en super braaf dressuurpaard leek, bleek een paard met een traumatisch verleden wat totaal geen plezier meer had in het werk en dit uitte in enorme explosies. Op dat moment veranderde ik zelf ook. Van een ruiter die voornamelijk dressuurmatig reed naar iemand die op zoek ging naar het “waarom” en hoe ik hem daar mee kon helpen. Mijn doel werd al snel om Arezzo weer plezier in het werk terug te laten vinden. Uiteraard was dit geen makkelijke weg en wist ik dat het lang zou gaan duren. Ik ben toen gestart met een opleiding aan de Human & Horse Academy. Hier heb ik veel geleerd over de samenwerking tussen mens en paard en het correct dressuurmatig trainen aan de hand.

Ik vind het zo mooi hoe ik Arezzo heb kunnen helpen en ik had er zo veel plezier in dat ik toen heb besloten ook andere paarden en eigenaren te willen helpen. Dit was mogelijk na de instructeurs opleiding bij de Human & Horse Academy en dus heb ik mijn bedrijf Basics4Horses opgericht.

Later heb ik nog een opleiding gevolgd in Houding & Zit. Dit heeft al heel lang mijn interesse. Vroeger deed ik altijd mee aan de zitcompetities en ben ik ooit best zittende ruiter van Nederland geweest. Door deze combinatie kan ik mijn lesklanten nu helpen met een correcte houding van het paard, maar ook een correcte houding van de ruiter.

Doordat ik tijdens de lessen vaak de vraag kreeg waar je nou een goede uitrusting kan aanschaffen voor jouw paard voor het werken aan de hand heb ik besloten een eigen collectie te ontwerpen. Dit is voor mij ook een perfecte combinatie van mijn opleiding aan de modeschool en mijn passie voor paarden.

Ik hoop dat ik jullie zo mee heb kunnen nemen in het ontstaan van Basics4Horses en ik hoop nog heel veel eigenaren en paarden te kunnen helpen met een liefdevolle en plezierige training! 🥰

Boek hier jouw les!

Opleidingen & Cursussen

  • TMO Hogeschool voor Modemanagement
  • Human & Horse instructeursopleiding
  • Houding & Zit
  • Ttouch
  • TRT Method
  • DressagePro